Ricinolja för längre hår och friskare hud

Ricinolja till ögonfransar och ögonbryn

Ricinolja gör inte bara göra ditt hår längre och starkare, den kan även hjälpa dig med att få dina ögonfransar samt ögonbryn längre och fylligare. Du kan undvika onödiga kemikalier som dyra skönhetsprodukter ofta innehåller och istället använda dig av ricinolja.

Tips innan användning

Några viktiga och bra saker du kan tänka på innan du använder dig av oljan är följande:

  1. Använder du kontaktlinser ska du ta ur dessa.
  2. Var försiktig så du inte får in oljan i ögonen, det kan irritera.
  3. Citron kan hjälpa dig att få dem ännu längre och starkare, tack vare citronens näringsämnen. Skala 4.citronskal och lägg i det i oljan, låt det ligga och dra sig i cirka en vecka, tills du känner en svag citrondoft från oljan.
  4. Köpa hem tops eller spara en gammal mascaraborste som du kan använda vid insmörjningen om du tycker det är otäckt att använda händerna.

Ögonfransar

Användning av oljan på ögonfransarna gör dem både fylligare och längre.

Användning

Du börjar med att ha på lite ricinolja på pekfingrets fingertopp, på en tops eller på en mascaraborste som du doppar i oljan. Stryk sedan oljan på fransarna och massera in den mot rötterna till fransarna. Låt sitta i 30 minuter och tvätta sedan bort oljan med vatten, om inte oljan försvinner riktigt kan du använda lite balsam som gör att det lättare löses upp.

Kom ihåg, var försiktig med ögonen!

Ögonbryn

Precis som med ögonfransarna kan du använda oljan till dina ögonbryn för att få dem fylligare och få dem att växa snabbare. Det är perfekt om du råkat noppa för mycket eller blivit av med dem på något sätt.